Ristiäistarjoilut

Heippa taas!

Hieman on taas työkiireiden keskellä unohtunut päivitellä uusimpia tekeleitä. Pahoittelut jälleen kerran siitä.

Tuossa isänpäiväviikonloppuna sain kunnian tehdä kinkkuvoileipnkakkutarjoiluja pienen prinssin ristiäisiin. Toiveiden mukaisesta kakusta sain kuvan, jonka pohjalta toteutin kakun koristelun. Lisäksi toiveissa oli kakun värimaailmaan sointuvia macarons -leivonnaisia sekä joku hyvä kuivakakku. Kuivakakuksi valitsin heti Kinuskikissan todella hyväksi havaitulla ohjeella tehdyn suklaisen kuivakakun. Tämä kakku on niin ihanan mehevä ja suklainen, että se on yksi lemppareistani.

ristiniskakku-2

Juhliin toivottiin myös suolaista tarjottavaa, joten päädyimme

voileipäkakkuihin. Oli kyllä mukava pitkästä aikaa päästä niitäkin tekemään ja toteuttamaan. Vuodenaika oli siitä haastava, etten saanut koristeluun mukaan ruohosipulinkukkia, joita olen osassa aikaisemmista kakuista käyttänyt. Mutta mielestäni kakkujen koristelu onnistui hyvin.

Kakussa täytteinä on jo useammassakin kakussa käytetty suklaamousse sekä vadelma-rahkatäyte. Tätä oli pojan mummi toivonut, koska oli ihastunut makuyhdistelmään maistaessaan sitä aikaisemmassa kakussani, jonka tein miehelleni syntymäpäiväksi hänen työpaikalleen.

Tuo yhdistelmä on kyllä omasta mielestänikin aika super! Pääsenkin toteuttamaan sitä taas ensi vuoden alussa kun olen lupautunut tekemään kuivakakkuserkulleni hääkakun. Siinä onkin sitten hieman taas haasteellinen projekti, kun kyseessä on kerroskakku, jolloista en ole vielä päässyt ikinä kasaamaan, mutta tästä kakusta sitten tarkemmin tammikuun puolella 🙂

Tuo Kinuskikissan suklaakakun ohje löytyy tuolta -> http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/

Macaronsit täytin kahdella eri täytteellä. Osassa on yhdistettynä mustikka-valkosuklaa ja osassa Lemon curd – valkosuklaa.

macarons

Ensimmäistä kertaa tein tilaukseen macaronseja. En koe niiden olevan ihan vahvinta osaamistani, mutta tällä kertaa ne onnistuivat kyllä ihan kivasti. Aion kyllä hioa macarons taitojani, jotta saan niistä omasta mielestänikin täydellisiä. 🙂lohivoileipnkakku

Tarjoilut olivat olleet mieluisia ja maistuneet hyvin, se on minullekin pääasia.

Paljon onnea vielä tuoreille vanhemmille ja isovanhemmille!

 

 

-Veera-

 

Vappu tunnelmia!

Vappua vieteltiin tuossa viime viikonloppuna ja suuret oli taas suunnitelmat tarjoilujen suhteen, mutta ihan niinkuin Strömsöissä ei taas mennyt. 🙂 Tein vapuksi siis munkkeja, lohivoileipäkakkurullan sekä proteiinikakun. Munkkeja tein kahdenlaisia, koska mieheni ystävän vaimo ei voi käyttää sokeria hirveästi, niin hänelle paistoin sokerittomia sekä hiivattomia munkkeja kun satuin netissä törmäämään Kinuskikissan ohjeeseen. Ohje löytyy täältä: sokerittomat ja hiivattomat vappumunkit. Nämä olikin yllättävän hyviä, maistui kyllä itsellenikin. Tein lisäksi ihan ”normi” munkkeja ja tänä vuonna niistä tuli vielä parempia kuin viime vuonna. 🙂

InstagramCapture_8514bdf9-610b-471e-93d6-b089cf1477a5
Sokerittomat ja hiivattomat vappumunkit

Proteiinikakusta mainittakoon sen verran tähän väliin, että törmäsin siihen facebookissa ja halusin kokeilla sitä, koska olen itsekkin hieman vältellyt sokeria ja tämä olisi voinut olla ihan hyvä korvike karkeille 😀 No, ei ihan mennyt putkeen. Muuntelin ohjetta hieman ja enpä sitten kiireessä älynnyt lisätä liivatteen määrää ja eihän se ihan hyytynyt niinkuin piti, mutta kyllä se kasassa pysyi eikä maussakaan ollut mitään vikaa. Hieman toki ”jauhoisen” makuinen, koska juustokakkumassaan käytettiin proteiinismoothie jauhetta. Mutta jos joku haluaa kokeilla niin sen ohje löytyy täältä: Fast Juustokakku. Itse tosiaan vaihdoin mangon mustikoihin ja vadelmiin, koska käytin myös FAST:in mustikka-vadelma smoothiejauhetta, koska makuvalikoimassa ei tällä hetkellä ollut kyseistä jauhetta, jota ohjeessa on käytetty.

Kävin muutaman viikko sitten Joensuussa Kansalaisopiston kakkukurssilla ja sain sieltä idean tehdä vapuksi lohivoileipäkakkurullan. Rakastan voileipäkakkuja, joten tämä oli nopea ja helppo tapa tehdä voileipäkakku. Tämän voi tosiaan syödä jo tekopäivänä, eli pääsee herkuttelemaan nopeastikin. Ohjeen on laatinut Hanna, joka myös pitää blogia ja joka meille kurssin piti. Hänen blogistaan löytyy ihania ruokaohjeita, niin suolaisia kuin makeitakin. Suosittelen tutustumaan: http://cebicinkeittio.blogspot.fi/.

Tätä kyseistä ohjetta ei blogista valitettavasti löydy mutta pääpiirteittäin rulla tehdään siis niin, että kelmun päälle asetellaan 12 viipaletta paahtoleipää (kuoret leikattu pois), kostutetaan maidolla vain toiselta puolelta (kostutettu puoli kelmuun päin). Tehdään mieleinen täyte, itse tosiaan tein yksinkertaisen lohitäytteen, jossa oli lämminsavulohta, yrttituorejuustoa, pippuria, tilliä sekä hieman sitruunaa. WP_20160430_21_13_54_Pro Levitetään mieleinen täyte leipien päälle ja aletaan varovasti rullata rullaa kiinni. Tämätehdään samalla tavalla kuin kääretortun rullaus. Ensimmäisen käännöksen aikana täytyy olla tarkkana että leipien reuna kääntyy tarpeeksi tiiviistä rullan sisään ja leipäviipaleet eivät lähde leviämään erisuuntiin. Kun ensimmäinen käännös on tehty, rullaustuu loppu pätkä jo helpommin. Rullauksen jälkeen koko komeus vaan tiukkaan kelmuun ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Rullan voi koristella haluamallaan tavalla. Itse olin varannut päälle vain paprika-chilituorejuusto, salaattia, kurkkua ja kaapista löytyi vielä sitruunaakin.

Tämä oli kyllä niin helppo, nopea ja maukas, että varmasti teen tätä uudelleen kun on taas vieraita tulossa. Täytevaihtoehtoja on niin runsaasti, että vain mielikuvitus on rajana.

Mukavaa kevään odotusta kaikille!

Kesän voileipäkakkuja sekä Lentsikat aiheisia syntymäpäiväkakkuja! (8/11/2015)

Tein siis kinkkuvoileipäkakun sekä broilerivoileipäkakun. Ulkonäköön varsinkin olen itse todella tyytyväinen! 🙂 Ja uskon että kakut ovat myös maistuneet hyviltä.

Voileipäkakkujen lisäksi kesään on sisältynyt muutama sokerimassakakku. Aiheena kakuissa ole Lentsikat elokuva ja toiveena oli Dusty lentokone kyseisestä elokuvasta. Kakut menivät tarjolle pienen pojan 3-vuotis syntymäpäiville.

Kakuissa on vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä on asiakkaan toiveesta kuningatartäyte. Kakkujen kuorrute ja koristeet on tehnyt sokerimassasta. Pitkästä aikaa pääsi taas väkertämään. Hieman haastavaahan se tosin oli, koska olen kesän majaillut Savossa ja kaikki välineeni olivat Joensuussa. Tein lentokoneiden pohjat valmiiksi jo Savossa, jotta ehtinyt kovettua ja viimeistelin koristeet Joensuussa kun pääsin sinne.

Omaan silmään ne eivät aivan täydelliset ole, mutta ei nyt ihan sudetkaan. Asiakas tykkäsi kovasti, se on pääasia. Ja ainahan omasta mielestä on parannettavaa ja niin pitää ollakkin. Eihän sitä muuten kehity eteenpäin 🙂

Nyt tuntuisi kalenterissa olevan hieman kakku vapaata aikaa, mutta kunhan seuraavan kerran taas väkerrän jotain, niin yritän kirjoitella siitä myös tänne 🙂

Oikein mukavaa loppu kesää!

Pienen pojan 1-vuotis syntymäpäiväkakku (4/13/2015)

Viime viikon loppu ja viikonloppu olikin kiireistä.

Kakut 10.4

Koulun ohella tein kolme kakkua. Kiirettä tosiaan oli, mutta nautin tekemisesti todella paljon. Sain taas pitkästä aikaa tehdä voileipäkakun ja kaksi sokerimassa kuorrutteista kakkua!
Kinkkuvoileipäkakku sekä vaaleansininen autokakku menivät pienen pojan 1-vuotis syntymäpäiville 🙂 Makeassa kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä punaherukkamoussea. Toiveena oli raikas täyte, joten päädyin punaherukkaan, johon myös itse täytteenä olen rakastunut. Maistuu hyvälle ja saa oman maun mukaan säädellä makeutta ja kirpeyttä.

 

Kinkkuvoileipäkakun koristeluun olen erittin tyytyväinen. Kokeilin vähän uutta mallia ja sehän näytti mielestäni todella kivalta ja houkuttelevalta 🙂

Kiireisen viikonlopun tulokset. (7/09/2014)

Pahoittelen päivityksen viivästymistä, oli hieman kiireinen viikonloppu niin en ehtinyt päivitellä silloin. Mutta nyt itse asiaan. Eli, viime viikonloppuna olin ensimmäistä kertaa tarjoilukeikalla, jossa oli siis tarjolla myös mun tekemät täytekakut ja voileipäkakut. Hieman kyllä jännitti miten kakut maistuu vieraille ja asiakkaalle ja miten tarjoilu sujuu, kun ikinä en sitä oo tehny. Mutta hyvinhän se meni, kun oli konkari (tädin mies) opastamassa ja kakutkin sai paljon kehuja 🙂

Tein tilaisuuteen 3 lohivoileipäkakkua, 2 mansikkatäytekakkua ja 1 appelsiinikakun. Tilaisuudessa oli n. 45 henkeä ja ei kyllä kakuista paljoa jäljelle jäänyt 😀

Muistotilaisuus kakut 4.7

Täytteenä kaikissa voileipäkakuissa on lohitäyte ja munavoi. Koristelussa käytetty kylmäsavulohta, kurkkua, tilliä, viinirypäleitä, tomaattia ja ruohosipulinkukkia 🙂

Lisäksi tein kaksi mansikkatäytekakkua. Molemmissa vaalea sokerikakkupohja, välissä mansikkamoussea ja päällä kerma ja tuoreet kotimaiset mansikat 🙂
Muistotilaisuus 4.7 (9)
Appelsiinikakusta unohdin ottaa kuvan (kyseessä siis kuivakakku), mutta jos joku haluaa kokeilla sitä niin tässä ois ohje siihen :
200g  Voita
200g  Sokeria
 3  Kananmunaa
200g  Vehnäjauhoja
1tl  Leivinjauhetta
1  Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu, kuori ja jauhot (joissa seassa leivinjauhe). Sekoita. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi.
 
Tein ohjeen 1½ kertasena, jotta sain siitä tarpeeksi ison vierasmäärälle. Tein kakun torvivuokaan ja paistoin n. 50 – 60min.
Tällä ohjeella vois varmasti tehdä myös ihan kakkupohjankin irtopohjavuokaan ja täyttää sen sitten halutessaan vaikka jollain maistetulla kreemillä. 🙂

Elämäni ensimmäinen broilerivoileipäkakku! (6/28/2014 )

Tein elämäni ensimmäisen broilerivoileipäkakun perjantaina asiakkaalle. Muutama hetki piti miettiä, että mitä täytteeseen kannattaa laittaa. Onneksi google on keksitty ja hieman tutkimustyötä tein eri blogien sivuilla ja poimin ideoita sieltä. Loppujen lopuksi päädyin tekemään täytteen broilerin fileesuikaleista, ananaksesta, tuorejuustosta, paprikasta, yrteistä, suolakurkusta ja mausteista. Täyte maistui omasta mielestäni ainakin hyvälle ja oli kuulemma maistunut myös asiakkaalle 🙂 Tein kakkun kahdella täytteellä. Kahteen väliin broileritäytettä ja yhteen väliin kasvistäyte.

WP_000409

Kakun koristelussa tulikin sitten ”tenkkapoo”. Mitä? ja Miten?. Jälleen kerran google apuun ja sieltä vinkkejä katsomaan. Päädyin koristelemaan broilerivoikkarin samaan tyyliin kuin kinkkuvoikkarin yleensä koristelen. Koristelusta unohdin vielä ruohosipulin kukat, jotka ois ollu tosi kaunis lisä kakkuun. No, pitää yrittää muistaa seuraavaan käyttää niitä 🙂
Broilerivoileipäkakun lisäksi tein samaan tilaukseen vielä kinkkuvoileipäkakun, mutta sen unohdin kuvata :/ Mutta se ei kyllä hirveästi eroa broilerikakusta päällisin puolin.
Myös ensi viikolle on tilattu muutama kakku, joten ensi viikonloppuna yritän kirjoitella tänne sitten niistä hieman tarkemmin. Totesin jo miehellekin, että joutuu syömään grilliruokaa loppu viikosta, koska jääkaappi on täynnä kakkuja 😀

Viikonlopun kakkusatoa osa 2. ( 6/15/2014)

Tein viikonlopun aikana myöskin yhden lohivoileipäkakun ja täytekakun erään pienen pojan ristiäisiin. Olin tehnyt voileipäkakun jo perjantaina päällystystä vaille valmiiksi tekeytymään jääkaappiin. Lauantai-iltana täytin täytekakun valmiiksi. Sunnuntaiaamuna tein kakut loppuun ennen kuin koiranäyttely kutsui.

Lohivoileipäkakun täytteinä käytin munavoita yhdessä välissä ja kahdessa välissä lämminsavulohitäytettä. Kuorrutin kakun tuorejuustolla ja koristelin kylmäsavulohella, kurkulla, tillillä ja ruohosipulilla. Sain äidiltä tuoretta ruohosipulia, jossa oli myöskin kukkia, joita käytin koristeina kakussa 🙂 Kakku oli kuulemma maistunut hyvin vieraille 🙂

Täytekakkuun oli toiveena saada hieman jotain poikalapselle sopivaa, joten päädyin värjäämään kermaa sinisellä elintarvikevärillä ja tekemään muutamia sinisiä kukkia ja perhosia sokerimassasta. Kakun täytteenä on mansikkamoussea ja pohjana normaali vaalea sokerikakkupohja.
Kerrankin olin itsekkin tyytyväinen kakkuun, jossa kermapursotukset. Pursotus ei ole minun vahvinta osaamistani, mutta harjoitushan se mestarin tekee. Vielä harjoiteltavaa eri tekniikoissa riittää, mutta hiljaa hyvä tulee 🙂