Syntymäpäiväkakkua pienelle herrasmiehelle.

Heippa taas!

Tuossa muutama viikko sitten, lähti pienen herrasmiehen 2 -vuotis syntymäpäiville autokakku. Sain vapaat kädet koristelun suhteen. Ainut toive oli, että kyseessä olisi autoihin liittyvä kakku. Päätinkin aika pian, että käytän hyödykseni sitä, että perheellä on kaksi autoa. On äidin farmari auto33auto ja isin pieni punainen cityauto. Pieni punainen paholainen on kuulemma myös perheen
isälle hyvin tärkeä, joten halusin kakkuun jotain yksilöllistä ja näin sain ratkaistua sen. Tarinan mukaan myös pieni syntymäpäiväsankari tunnistaa isin
ja äidin autot, joten uskoin niiden olevan mieleisiä myös sankarille.

Kyseessä kuitekin oli pienen lapsen kakku, joten tein autoista hieman lapsenmieliset, lisäämällä silmät ja hymynaamat 🙂

Kakku kätkee sisäänsä mustikkamoussea ja pohjana on vaalea sokerikakkupohja. Pääsin itsekin maistamaan tätä ihanuutta töissä, kun työkaverini toi syntymäpäiviltä jääneen palasen töihin. NAM! Kyllä tuo mustikka on vaan niin hyvää kakun välissä!

dsc_1339

Kakkuja rippijuhliin (5/26/2015)

Heippa taas!

Pitkästä aikaa pääsi taas kermakakkuja tekemään ja testailemaan sokerimassaruusujen tekoa 🙂 Omasta mielestä ruusut onnistuivat hyvin ja olin hyvin ylpeä koristeesta, joka kakkuihin tuli. Kerrankin 😉 Kakkuja oli tosiaan kaksi. Toisessa isot ruusut olivat valkoisia ja nupullaan olevat ruusut punaisia, toisessa kakussa värit olivat päinvastoin. Siitä en harmikseni muistanut ottaa kuvaa.

Pidemmittä puheitta, tässä nää aikaansaannokset ois. Välissä molemmissa on mansikkamousse sekä valkosuklaa-limemousse.

Lisäksi kokeilin myös Macaronsien tekoa taas pitkästä aikaa. Kokeilu sujui muuten hyvin, mutta en paistanut kahta ensimmäistä pellillistä tarpeeksi pitkään, joten ne eivät sitten irronneetkaan leivinpaperista. No, onneksi uskalsin paistaa viimeistä pellillistä vähän pidempään ja sain jopa muutaman onnistuneenkin tuotoksen.

Tällä viikolla on tulossa sitten useampi kakku, joista kerron sitten ensi viikolla lisää.

Hyvää alkanutta kesää kaikille!

Uuden vuoden sateenkaarikakku (1/21/2015)

Moikka!

Hieman on taas kestänyt tämä päivittely, mutta tässä se nyt tulee. Esittelen ensimmäisen sateenkaarikakkuni koskaan!

Olihan siinä oma työnsä paistaa jokainen pohja erikseen, mutta oli se kyllä kaunis, ainakin sisältä 😀
Sain samalla kokeilla englannista tuomiani elintarvikevärejä. Hyvin toimivat ja antoivat juuri sellainen värin kun halusinkin. Tein kakkuun viisi kerrosta, punaisen, turkoosin, vihreän, oranssin ja violetin. Kerrosten väliin tein mascarponevaahdon ja lemon curdin. Kakku on päällystetty vaaleanpunaiseksi värjätyllä voikreemillä. Raikas ja kirpakka lemon curd taittoi hyvin voikreemin makeuden ja voin maun 🙂 Vieraat tykkäsivät ja kakun maku vain parani kun sitä maistoi seuraavana aamuna 🙂

Pahoittelen kuvanlaatua. Huonolla puhelimen kameralla otettu, koska digikamerasta oli akku loppunut :/

Lisäilin kakun päälle vielä koriste varastosta kukkasia ja perhosia 🙂

Pitkästä aikaa! (12/23/2014)

Hetki on taas vierähtäny viimeisimmästä päivityksestä, pahoitteluni siitä. Hieman on kiirettä arjessa pitänyt, niin en ole ehtinyt kirjoittelemaan tännekään. Tässä muutama tekele, jonka olen tässä lähiaikoina tehnyt.WP_20141102_10_25_25_Pro

Tein ystäväni tyttären 9-vuotis syntymäpäiville marraskuussa suklaakakun joka on tehty tällä ohjeella. Koristeeksi haluttiin voimistelija. SyntymäpWP_20141102_10_23_39_Proäiväsankari harrastaa voimistelua, joten siitä aiheesta lähdettiin. Toiveena oli spagaatissa oleva tyttö, jolla on pinkki voimistelupuku ja sivulla nuttura. Ensimmäinen ihmishahmo sokerimassasta ikinä, joten hieman oli haasteita käsien ja jalkojen asentojen kanssa. Lisäksi voimistelijasta oli aika pullakka, mutta ei anneta sen häiritä 😉

Tein myös ystäväni 30-vuotis syntymäpäiville joulukuussa täytekakun, moussekakun sekä kääretortun.

altAh-SWJik7s07GM5LGuuprlt2ebImy-iR-K5ujbGDxpQu+Tuotteisiin toivottiin hyvin yksinkertaista koristelua, joten liikoja koristeluita tekeleissä ei ole. Täytekakun täytteenä ja herukka-rahkatäyte. Moussekakku on punaherukka-tummasuklaa ja kääretortusta löytyi sisältä punaherukkamoussea ja päältä suklaaganache 🙂

Kinuskia ja Angry Birdsejä ( 10/16/2014 )

Moikka!

Kiireinen viikonloppu ja alkuviikko taas takana. Alunperin kakkuja oli yksi, sitten niitä olikin kolme ja loppujen lopuksi tein neljä kakkua viikonlopun aikaan.

Perjantaina tein kakun ystäväni avomiehelle, joka täytti vuosia. Toiveena oli perus kinuskikakku, johon sitten tein paikallisen koripallojoukkueen (Katajan) logon päälle sokerimassasta. Ystäväni avomies kun on suuri Kataja fani 🙂
Itse unohdin kuvan kakusta ottaa, mutta onneksi ystäväni oli kakun kuvannut niin sain siitä kuvan tännekin.

Lauantaille tein kummitädilleni lihavoileipäkakun, mutta siitä ei kuvaa valitettavasti ole, koska en siinä kiireessä ehtinyt/muistanut sitä ottaa. Samana päivänä oli vielä muistotilaisuus, joten kuva sitten jäi ottamatta.

Lisäksi tein elämäni ensimmäiset Angry Birds kakut. Siis joissa kakku kokonaisuudessaan on hahmo. Olen aiemmin tehnyt vain pieniä koristeita kyseisestä aiheeesta. Molemmat kakut menivät luokkatoverini pojan 5v syntymäpäiville. Sunnuntain kakussa toiveena oli punainen Angry Birds ja makuna mansikka. Niinpä tein kakun väliin mansikkamoussen. Maanantaina syntymäpäiväjuhlat vielä jatkuivat ja toisen kakun osalta sain ulkonäön kohdalla vapaat kädet. Niinpä päätin tehdä Angry Birds:stä tutun possun. Täytteenä on kuningatarmoussea, jota en ennen ollutkaan kokeillut, mutta hyvää siitä tuli.

En tosiaan aiemmin tälläsiä kakkuja ole tehnyt, joten hieman jännitti, mutta yllättävän helposti kaikki onnistui tällä kertaa. 🙂
Tässäpä kaikki taas tällä erää, seuraavia kakkuja odotellessa! Hyvää tulevaa viikonloppua!

Synttärikakkua ja Baby Shower -kakku! (7/26/2014)

Tänä viikonloppuna rakentelin hyvän ystäväni syntymäpäiville kermakakun ja siskoni yllätys baby showereille sokerimassalla päällystetyn kakun. Kermakakun teko varsinkin näillä helteillä on todella ihanaa! Meinasi lämpö tehdä tepposet kermaa pursottaessa, mutta onneksi siitäkin selvittiin hengissä.

Tein molempiin kakkuihin vaalean sokerikakkupohjan. Tällä kertaa käytin eri ohjetta kuin mitä yleensä, koska halusin kokeilla voiko kyseinen ohje toimia, koska taikinaan lisätään kuumaa vettä, joka jotenkin minusta tuntui hullulta. Kakuista tuli kuitenkin hyvin kohonneita ja kuohkeita. Käytän kyllä ohjetta jatkossakin!

katan kakku

Järjestimme porukalla tosiaan siskolleni ylläri baby showerit tänään! Kyseessä toki on jo kolmas lapsi, mutta aiempien kohdalla juhlat eivät ole olleet niin yleisiä kuin mitä nykypäivänä, joten päätimme nyt sitten korjata asian ja järjestää juhlat. Sain kunnian tehdä juhliin kakun. Hain googlesta hieman ideoita kakkuun ja päätinkin kokeilla tehdä sokerimassasta tennarit kakun koristeeksi. Tennareista tuli ihan yli söpöt omasta mielestäni!

Kakun täytteeksi valikoitui persikkamousse ja valkosuklaamousse. Kakku maistui vieraille, omaan makuun se oli turhan makea, mutta enhän minä sitä itselleni tehnytkään vaan juhlien päätähdelle 😉

IMG_3810

Kakun kuorrutin valkealla sokerimassalla, joka myöskin otti vähän itseensä lämpötilasta, mutta ei sekään maailmaa kaada. Tennareiden lisäksi koristelin kakkua liloilla kukilla ja perhosilla 🙂
Juhlat oli kyllä onnistuneet ja mukavat. Mukavaa piristystä itsellekin arjen kiireiden keskellä. Tuleva äitikin näytti nauttivan hemmottelusta ja oli täysin yllättynyt kun porukka pölähti yllätyksenä paikalle. 🙂
Saaran babyshowerit
-Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Mukavaa viikonloppua lukijoille!-

Kiireisen viikonlopun tulokset. (7/09/2014)

Pahoittelen päivityksen viivästymistä, oli hieman kiireinen viikonloppu niin en ehtinyt päivitellä silloin. Mutta nyt itse asiaan. Eli, viime viikonloppuna olin ensimmäistä kertaa tarjoilukeikalla, jossa oli siis tarjolla myös mun tekemät täytekakut ja voileipäkakut. Hieman kyllä jännitti miten kakut maistuu vieraille ja asiakkaalle ja miten tarjoilu sujuu, kun ikinä en sitä oo tehny. Mutta hyvinhän se meni, kun oli konkari (tädin mies) opastamassa ja kakutkin sai paljon kehuja 🙂

Tein tilaisuuteen 3 lohivoileipäkakkua, 2 mansikkatäytekakkua ja 1 appelsiinikakun. Tilaisuudessa oli n. 45 henkeä ja ei kyllä kakuista paljoa jäljelle jäänyt 😀

Muistotilaisuus kakut 4.7

Täytteenä kaikissa voileipäkakuissa on lohitäyte ja munavoi. Koristelussa käytetty kylmäsavulohta, kurkkua, tilliä, viinirypäleitä, tomaattia ja ruohosipulinkukkia 🙂

Lisäksi tein kaksi mansikkatäytekakkua. Molemmissa vaalea sokerikakkupohja, välissä mansikkamoussea ja päällä kerma ja tuoreet kotimaiset mansikat 🙂
Muistotilaisuus 4.7 (9)
Appelsiinikakusta unohdin ottaa kuvan (kyseessä siis kuivakakku), mutta jos joku haluaa kokeilla sitä niin tässä ois ohje siihen :
200g  Voita
200g  Sokeria
 3  Kananmunaa
200g  Vehnäjauhoja
1tl  Leivinjauhetta
1  Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu, kuori ja jauhot (joissa seassa leivinjauhe). Sekoita. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi.
 
Tein ohjeen 1½ kertasena, jotta sain siitä tarpeeksi ison vierasmäärälle. Tein kakun torvivuokaan ja paistoin n. 50 – 60min.
Tällä ohjeella vois varmasti tehdä myös ihan kakkupohjankin irtopohjavuokaan ja täyttää sen sitten halutessaan vaikka jollain maistetulla kreemillä. 🙂

Viikonlopun kakkusatoa osa 2. ( 6/15/2014)

Tein viikonlopun aikana myöskin yhden lohivoileipäkakun ja täytekakun erään pienen pojan ristiäisiin. Olin tehnyt voileipäkakun jo perjantaina päällystystä vaille valmiiksi tekeytymään jääkaappiin. Lauantai-iltana täytin täytekakun valmiiksi. Sunnuntaiaamuna tein kakut loppuun ennen kuin koiranäyttely kutsui.

Lohivoileipäkakun täytteinä käytin munavoita yhdessä välissä ja kahdessa välissä lämminsavulohitäytettä. Kuorrutin kakun tuorejuustolla ja koristelin kylmäsavulohella, kurkulla, tillillä ja ruohosipulilla. Sain äidiltä tuoretta ruohosipulia, jossa oli myöskin kukkia, joita käytin koristeina kakussa 🙂 Kakku oli kuulemma maistunut hyvin vieraille 🙂

Täytekakkuun oli toiveena saada hieman jotain poikalapselle sopivaa, joten päädyin värjäämään kermaa sinisellä elintarvikevärillä ja tekemään muutamia sinisiä kukkia ja perhosia sokerimassasta. Kakun täytteenä on mansikkamoussea ja pohjana normaali vaalea sokerikakkupohja.
Kerrankin olin itsekkin tyytyväinen kakkuun, jossa kermapursotukset. Pursotus ei ole minun vahvinta osaamistani, mutta harjoitushan se mestarin tekee. Vielä harjoiteltavaa eri tekniikoissa riittää, mutta hiljaa hyvä tulee 🙂