Heippa taas!
Hieman on taas työkiireiden keskellä unohtunut päivitellä uusimpia tekeleitä. Pahoittelut jälleen kerran siitä.
Tuossa isänpäiväviikonloppuna sain kunnian tehdä
tarjoiluja pienen prinssin ristiäisiin. Toiveiden mukaisesta kakusta sain kuvan, jonka pohjalta toteutin kakun koristelun. Lisäksi toiveissa oli kakun värimaailmaan sointuvia macarons -leivonnaisia sekä joku hyvä kuivakakku. Kuivakakuksi valitsin heti Kinuskikissan todella hyväksi havaitulla ohjeella tehdyn suklaisen kuivakakun. Tämä kakku on niin ihanan mehevä ja suklainen, että se on yksi lemppareistani.

Juhliin toivottiin myös suolaista tarjottavaa, joten päädyimme
voileipäkakkuihin. Oli kyllä mukava pitkästä aikaa päästä niitäkin tekemään ja toteuttamaan. Vuodenaika oli siitä haastava, etten saanut koristeluun mukaan ruohosipulinkukkia, joita olen osassa aikaisemmista kakuista käyttänyt. Mutta mielestäni kakkujen koristelu onnistui hyvin.
Kakussa täytteinä on jo useammassakin kakussa käytetty suklaamousse sekä vadelma-rahkatäyte. Tätä oli pojan mummi toivonut, koska oli ihastunut makuyhdistelmään maistaessaan sitä aikaisemmassa kakussani, jonka tein miehelleni syntymäpäiväksi hänen työpaikalleen.
Tuo yhdistelmä on kyllä omasta mielestänikin aika super! Pääsenkin toteuttamaan sitä taas ensi vuoden alussa kun olen lupautunut tekemään
serkulleni hääkakun. Siinä onkin sitten hieman taas haasteellinen projekti, kun kyseessä on kerroskakku, jolloista en ole vielä päässyt ikinä kasaamaan, mutta tästä kakusta sitten tarkemmin tammikuun puolella 🙂
Tuo Kinuskikissan suklaakakun ohje löytyy tuolta -> http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/
Macaronsit täytin kahdella eri täytteellä. Osassa on yhdistettynä mustikka-valkosuklaa ja osassa Lemon curd – valkosuklaa.

Ensimmäistä kertaa tein tilaukseen macaronseja. En koe niiden olevan ihan vahvinta osaamistani, mutta tällä kertaa ne onnistuivat kyllä ihan kivasti. Aion kyllä hioa macarons taitojani, jotta saan niistä omasta mielestänikin täydellisiä. 🙂
Tarjoilut olivat olleet mieluisia ja maistuneet hyvin, se on minullekin pääasia.
Paljon onnea vielä tuoreille vanhemmille ja isovanhemmille!
-Veera-
tilannut pitsin valmistus aineet (joita käytin myös aiemmin blogissa mainittuun babyshower kakkuun), päätin kokeilla niitä myös tähän kakkuun ja olin kyllä hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Kakku on täytetty punaherukkamoussella.

taivaallisen hyväähän siitä tuli. Eihän porkkanakakku voi koskaan olla pahaa ja vielä kun siihen yhdistää juustokakun (jossa me käytimme appelsiinirahkaa) se vaan parani entisestään.

Levitetään mieleinen täyte leipien päälle ja aletaan varovasti rullata rullaa kiinni. Tämätehdään samalla tavalla kuin kääretortun rullaus. Ensimmäisen käännöksen aikana täytyy olla tarkkana että leipien reuna kääntyy tarpeeksi tiiviistä rullan sisään ja leipäviipaleet eivät lähde leviämään erisuuntiin. Kun ensimmäinen käännös on tehty, rullaustuu loppu pätkä jo helpommin. Rullauksen jälkeen koko komeus vaan tiukkaan kelmuun ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Rullan voi koristella haluamallaan tavalla. Itse olin varannut päälle vain paprika-chilituorejuusto, salaattia, kurkkua ja kaapista löytyi vielä sitruunaakin.
Pojalla oli toiveissa Angry Birdsejä, joten niitähän sitä sitten piti väkerrellä. Lisäksi tein pojan toiveesta macaronseja, mutta niistä en minä, eikä siskoni muistanut ottaa kunnon kuvaa, joten on nyt tyytyminen isommasta kuvasta rajattuun versioon. Ensi viikolla pääsenkin sitten tekemään pitkästä aikaa muotokakkua baby showereille. Siitä sitten ensi viikolla tarkimmin kirjoittelen :)

