Ristiäistarjoilut

Heippa taas!

Hieman on taas työkiireiden keskellä unohtunut päivitellä uusimpia tekeleitä. Pahoittelut jälleen kerran siitä.

Tuossa isänpäiväviikonloppuna sain kunnian tehdä kinkkuvoileipnkakkutarjoiluja pienen prinssin ristiäisiin. Toiveiden mukaisesta kakusta sain kuvan, jonka pohjalta toteutin kakun koristelun. Lisäksi toiveissa oli kakun värimaailmaan sointuvia macarons -leivonnaisia sekä joku hyvä kuivakakku. Kuivakakuksi valitsin heti Kinuskikissan todella hyväksi havaitulla ohjeella tehdyn suklaisen kuivakakun. Tämä kakku on niin ihanan mehevä ja suklainen, että se on yksi lemppareistani.

ristiniskakku-2

Juhliin toivottiin myös suolaista tarjottavaa, joten päädyimme

voileipäkakkuihin. Oli kyllä mukava pitkästä aikaa päästä niitäkin tekemään ja toteuttamaan. Vuodenaika oli siitä haastava, etten saanut koristeluun mukaan ruohosipulinkukkia, joita olen osassa aikaisemmista kakuista käyttänyt. Mutta mielestäni kakkujen koristelu onnistui hyvin.

Kakussa täytteinä on jo useammassakin kakussa käytetty suklaamousse sekä vadelma-rahkatäyte. Tätä oli pojan mummi toivonut, koska oli ihastunut makuyhdistelmään maistaessaan sitä aikaisemmassa kakussani, jonka tein miehelleni syntymäpäiväksi hänen työpaikalleen.

Tuo yhdistelmä on kyllä omasta mielestänikin aika super! Pääsenkin toteuttamaan sitä taas ensi vuoden alussa kun olen lupautunut tekemään kuivakakkuserkulleni hääkakun. Siinä onkin sitten hieman taas haasteellinen projekti, kun kyseessä on kerroskakku, jolloista en ole vielä päässyt ikinä kasaamaan, mutta tästä kakusta sitten tarkemmin tammikuun puolella 🙂

Tuo Kinuskikissan suklaakakun ohje löytyy tuolta -> http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/

Macaronsit täytin kahdella eri täytteellä. Osassa on yhdistettynä mustikka-valkosuklaa ja osassa Lemon curd – valkosuklaa.

macarons

Ensimmäistä kertaa tein tilaukseen macaronseja. En koe niiden olevan ihan vahvinta osaamistani, mutta tällä kertaa ne onnistuivat kyllä ihan kivasti. Aion kyllä hioa macarons taitojani, jotta saan niistä omasta mielestänikin täydellisiä. 🙂lohivoileipnkakku

Tarjoilut olivat olleet mieluisia ja maistuneet hyvin, se on minullekin pääasia.

Paljon onnea vielä tuoreille vanhemmille ja isovanhemmille!

 

 

-Veera-

 

Kiireen keskellä.

Huomasin tuossa blogia selaillessani, että olen kiireen keskellä unohtanut muutaman tekeleeni tallentaa myös tänne blogin puolelle. Instagramin puolelle päivittämisen jopa yleensä muistan, mutta yleensä valitettavasti blogi unohtuu jos en sitä heti kirjoittele.

Mutta korjataan tilanne nyt. Tässä päivityksessä on kaikki nuo unohtuneet tekeleeni, osa on hieman vanhempia ja osa tuoreempia.

Alla olevassa kuvassa on kakku, jonka tein avomieheni siskon tytön syntymäpäiväjuhliin keväällä. Toiveena oli vaaleanpunaista ja valkoista. Näiden värien mukaan mentiin ja olin juuri instagramcapture_dd42474b-390f-47dd-8e61-6959310e6713tilannut pitsin valmistus aineet (joita käytin myös aiemmin blogissa mainittuun babyshower kakkuun), päätin kokeilla niitä myös tähän kakkuun ja olin kyllä hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Kakku on täytetty punaherukkamoussella.

Nämä kaksi seuraavaa kakkua tein työpaikalleni. Hyydykekakun tein työkaverini 40-vuotis päiville, joita hieman juhlistimme työpaikallamme. Kyseessä valkosuklaa-punaherukka hyydykekakku.

mirkun-kakku

Kääretortun tein nykyiselle esimiehelleni, kun hänet ylennettiin. Yllätimme hänet kakkukahveilla. Tämä on myös ensimmäinen dsc_052629
gluteeniton kääretorttuni, jonka olen tehnyt. Mustikat kävin metsästämässä metsästä
(tuohon aikaan ei niitä vielä niin hirveästi ollut) ja hyttysiä oli vaikka muille jakaa, mutta kun tietty visio koristelusta oli, pakko oli mustikoita metsästä löytää 🙂

 

Näiden ihanien herkkujen lisäksi tein tuossa noin viikko sitten ystäväni kanssa porkkana-juustokakkua. En ollut kuullutkaan moisesta ideasta, mutta pakkohan sitä oli kokeilla. Ja aivan dsc_1306taivaallisen hyväähän siitä tuli. Eihän porkkanakakku voi koskaan olla pahaa ja vielä kun siihen yhdistää juustokakun (jossa me käytimme appelsiinirahkaa) se vaan parani entisestään.

dsc_1303

Suosittelen kokeilemaan!

 

 

 

 

 

 

Vappu tunnelmia!

Vappua vieteltiin tuossa viime viikonloppuna ja suuret oli taas suunnitelmat tarjoilujen suhteen, mutta ihan niinkuin Strömsöissä ei taas mennyt. 🙂 Tein vapuksi siis munkkeja, lohivoileipäkakkurullan sekä proteiinikakun. Munkkeja tein kahdenlaisia, koska mieheni ystävän vaimo ei voi käyttää sokeria hirveästi, niin hänelle paistoin sokerittomia sekä hiivattomia munkkeja kun satuin netissä törmäämään Kinuskikissan ohjeeseen. Ohje löytyy täältä: sokerittomat ja hiivattomat vappumunkit. Nämä olikin yllättävän hyviä, maistui kyllä itsellenikin. Tein lisäksi ihan ”normi” munkkeja ja tänä vuonna niistä tuli vielä parempia kuin viime vuonna. 🙂

InstagramCapture_8514bdf9-610b-471e-93d6-b089cf1477a5
Sokerittomat ja hiivattomat vappumunkit

Proteiinikakusta mainittakoon sen verran tähän väliin, että törmäsin siihen facebookissa ja halusin kokeilla sitä, koska olen itsekkin hieman vältellyt sokeria ja tämä olisi voinut olla ihan hyvä korvike karkeille 😀 No, ei ihan mennyt putkeen. Muuntelin ohjetta hieman ja enpä sitten kiireessä älynnyt lisätä liivatteen määrää ja eihän se ihan hyytynyt niinkuin piti, mutta kyllä se kasassa pysyi eikä maussakaan ollut mitään vikaa. Hieman toki ”jauhoisen” makuinen, koska juustokakkumassaan käytettiin proteiinismoothie jauhetta. Mutta jos joku haluaa kokeilla niin sen ohje löytyy täältä: Fast Juustokakku. Itse tosiaan vaihdoin mangon mustikoihin ja vadelmiin, koska käytin myös FAST:in mustikka-vadelma smoothiejauhetta, koska makuvalikoimassa ei tällä hetkellä ollut kyseistä jauhetta, jota ohjeessa on käytetty.

Kävin muutaman viikko sitten Joensuussa Kansalaisopiston kakkukurssilla ja sain sieltä idean tehdä vapuksi lohivoileipäkakkurullan. Rakastan voileipäkakkuja, joten tämä oli nopea ja helppo tapa tehdä voileipäkakku. Tämän voi tosiaan syödä jo tekopäivänä, eli pääsee herkuttelemaan nopeastikin. Ohjeen on laatinut Hanna, joka myös pitää blogia ja joka meille kurssin piti. Hänen blogistaan löytyy ihania ruokaohjeita, niin suolaisia kuin makeitakin. Suosittelen tutustumaan: http://cebicinkeittio.blogspot.fi/.

Tätä kyseistä ohjetta ei blogista valitettavasti löydy mutta pääpiirteittäin rulla tehdään siis niin, että kelmun päälle asetellaan 12 viipaletta paahtoleipää (kuoret leikattu pois), kostutetaan maidolla vain toiselta puolelta (kostutettu puoli kelmuun päin). Tehdään mieleinen täyte, itse tosiaan tein yksinkertaisen lohitäytteen, jossa oli lämminsavulohta, yrttituorejuustoa, pippuria, tilliä sekä hieman sitruunaa. WP_20160430_21_13_54_Pro Levitetään mieleinen täyte leipien päälle ja aletaan varovasti rullata rullaa kiinni. Tämätehdään samalla tavalla kuin kääretortun rullaus. Ensimmäisen käännöksen aikana täytyy olla tarkkana että leipien reuna kääntyy tarpeeksi tiiviistä rullan sisään ja leipäviipaleet eivät lähde leviämään erisuuntiin. Kun ensimmäinen käännös on tehty, rullaustuu loppu pätkä jo helpommin. Rullauksen jälkeen koko komeus vaan tiukkaan kelmuun ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Rullan voi koristella haluamallaan tavalla. Itse olin varannut päälle vain paprika-chilituorejuusto, salaattia, kurkkua ja kaapista löytyi vielä sitruunaakin.

Tämä oli kyllä niin helppo, nopea ja maukas, että varmasti teen tätä uudelleen kun on taas vieraita tulossa. Täytevaihtoehtoja on niin runsaasti, että vain mielikuvitus on rajana.

Mukavaa kevään odotusta kaikille!

AngryBirdsejä kummipojan 9-v synttärikakkuun.

Heippa!

 

Viime viikonloppuna pääsin tekemään koristeita kummipoikani 9-vuotis syntymäpäiväkakkuun. Vaikka hieman kaukana nykyisin asunkin, niin sopimus on siskon kanssa, että jollain tapaa saan kakkuun aina osallistua.
collage-1471330888088

Pojalla oli toiveissa Angry Birdsejä, joten niitähän sitä sitten piti väkerrellä. Lisäksi tein pojan toiveesta macaronseja, mutta niistä en minä, eikä siskoni muistanut ottaa kunnon kuvaa, joten on nyt tyytyminen isommasta kuvasta rajattuun versioon. Ensi viikolla pääsenkin sitten tekemään pitkästä aikaa muotokakkua baby showereille. Siitä sitten ensi viikolla tarkimmin kirjoittelen :)

Kakkuja rippijuhliin (5/26/2015)

Heippa taas!

Pitkästä aikaa pääsi taas kermakakkuja tekemään ja testailemaan sokerimassaruusujen tekoa 🙂 Omasta mielestä ruusut onnistuivat hyvin ja olin hyvin ylpeä koristeesta, joka kakkuihin tuli. Kerrankin 😉 Kakkuja oli tosiaan kaksi. Toisessa isot ruusut olivat valkoisia ja nupullaan olevat ruusut punaisia, toisessa kakussa värit olivat päinvastoin. Siitä en harmikseni muistanut ottaa kuvaa.

Pidemmittä puheitta, tässä nää aikaansaannokset ois. Välissä molemmissa on mansikkamousse sekä valkosuklaa-limemousse.

Lisäksi kokeilin myös Macaronsien tekoa taas pitkästä aikaa. Kokeilu sujui muuten hyvin, mutta en paistanut kahta ensimmäistä pellillistä tarpeeksi pitkään, joten ne eivät sitten irronneetkaan leivinpaperista. No, onneksi uskalsin paistaa viimeistä pellillistä vähän pidempään ja sain jopa muutaman onnistuneenkin tuotoksen.

Tällä viikolla on tulossa sitten useampi kakku, joista kerron sitten ensi viikolla lisää.

Hyvää alkanutta kesää kaikille!